Unt cu ierburi aromate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 40 lei pentru 500 g unt


Ingrediente

2 pachete unt a cate 250g
1 legatura patrunjel
1 legatura busuioc
2-3 fire rozmarin
Alte ierburi, la alegere
Sare, piper
Paine toast
Folie alimentara si de aluminiu


Mod de preparare

Lasati untul jumatate de ora la temperatura camerei.
Cand s-a inmuiat si se poate modela, amestecati untul cu ierburi tocate foarte marunt.

Adaugati sare, piper, apoi gustati sa fie echilibrat si mai adaugati ingrediente pana este pe gustul propriu.
Ambalati in casolete de plastic sau in batoane pe care le obtineti astfel: intindeti doua foi de aluminiu una peste alta pe blatul de bucatarie, deasupra lor intindeti foaie de plastic alimentara. Puneti untul in mijloc in linie dreapta (in gramajoare de 2 cm inalte), pe care le uniti intre ele.
Rulati foile obtinute cu untul in mijloc obtinand un baton. Puneti batoanele de unt la rece iar cand serviti prajiti paine toast si intindeti peste aceasta!

 

Taguri: