Pizza jucausa pentru copii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 30 - 40 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

Pentru aluat:
1 pachet mic de drojdie
300 ml apa calduta
1 lingura de zahar
500 g faina
50 ml ulei de masline

Pentru topping:
1 canuta de pulpa de rosii (original –pasata)
300 g mozzarella rasa
200 -300 g ciuperci
O mana de masline kalamatta
1 ceapa rosie mica
200 g sunca de praga
1 ardei gras sau kapia
3-4 fire de busuioc
Ulei de masline


Mod de preparare

Facem o maia
din drojdie cu apa calduta si o lingura de zahar.
Intr-un castron punem faina si uleiul de masline, adaugam mixtura cu drojdie si framantam putin ca sa facem un aluat grosier.
Punem pe blatul de bucatarie presarat cu faina si framantam 10 minute, apoi lasam la crescut (pana se dubleaza- intr-un loc caldut) in jur de o ora, dupa ce a crescut scoatem din nou si mai framantam un minut ca sa scoatem aerul in exces.

Impartim aluatul in patru si intindem cu un sucitor sub forma de blaturi de pizza pe care le umplem cu ce vrem.
Intindem blaturi de dimensiuni mici pentru a fi atractive pentru copii, le ungem cu putin sos de rosii pe care il facem din pasta de rosii, miez si pulpa de rosii proaspete, busuioc si putina sare plus un pic de ulei de masline (nu il facem cu ceapa si usturoi ca sa fie mai usor pentru alimentatia copiilor).

Pentru umplutura radem mozzarella, tocam ceapa ciupercile si ardeiul julienne, scoatem samburii de la masline si pregatim sunca.
Punem pe blatul de pizza ingredientele de umplutura, stropim cu ulei de maline si dam la cuptor maxim 5 minute la 180°C sau la cuptorul normal la Gaz 4-5.
Presaram cu busuioc si ulei de masline si servim.


 

Taguri: