Prajitura in ou (pandispan cu ciocolata)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 20 lei pentru 10 persoane


Ingrediente

10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
2 linguri de unt topit
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie o lingura
100g ciocolata


Mod de preparare

Ouale se sparg in varf cu multa grija sa nu se desfaca, se elimina partea de sus si se scurge albusul.
Galbenusul se scoate si el cu gija, apoi se pune in alt castron.

Cojile de ou se spala bine, apoi se oparesc 5 minute sa se sterilizeze. Se usuca bine si se pun cateva picaturi de ulei ca sa unga “forma”. Ca sa stea in picioare, se pot face cosulete din staniol sau se pot pune in forme de briose.

Aluatul
Galbenusurile se freaca cu o lingura de zahar si doua linguri de unt topit, pana se albesc.
Albusurile se bat pana se fac spuma, apoi se adauga restul de zahar si se continua sa se bata pana se intaresc bine ca pentru bezea.
Se amesteca galbenusurile cu grija peste albusuri, apoi faina, extractul de vanilie si coaja de portocala, usor sa nu se distruga consistent spumoasa.
Se pune aluatul intr-o pungasi cu grija se umplu 2/3 din cojile de ou, ca sa lasam loc sa creasca. Excesul se poate pune intr-o tava si se coace separat. Cu o seringa se introduce in mijloc ciocolata topita (aceasta se va transofrma intr-o crema delicioasa).

Se dau la cuptor 15-20 minute la 180 grade.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.