Ingrediente
500 g branza dulce
700 g faina
4 oua
200 g zahar
un pahar apa
un pahar ulei
un cub drojdie
100 g stafide
coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Puneti faina intr-un bol, adaugati drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta.
Amestecati usor pentru a se dizolva, adaugati treptat 100 g zahar, uleiul, jumatate din coaja de lamaie si 3 oua.
Framantati energic inca cateva minute aluatul si lasati-l intr-un loc caldut pana cand creste si isi dubleaza volumul.
Intindeti aluatul si taiati-l in patrate de 15 cm in mijlocul carora veti pune umplutura pe care o faceti astfel: amestecati branza dulce cu stafidele, un ou, 100 g zahar si restul de coaja de lamaie.
Amestecati bine si puneti cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patrat de aluat.
Impaturiti colturile catre centrul placintei si puneti intr-o tava.
Dati la cuptorul incins timp de 30 minute pana devin aurii.