Ingrediente
10 legaturi de loboda
2 cepe
sucul de la 1 lamaie
2 morcovi
1 ardei gras
1 jumatate de telina
o ceasca de orez
o legatura patrunjel
sare si piper
2 oua
2 felii bacon
1 lingura de ulei
Mod de preparare
Se toaca ceapa si se caleste impreuna cu morcovul pana se inmoaie si devine sticloasa, se presara sare ca sa se ajute sa se inmoaie mai bine legumele si se adauga orezul.
Se caleste impreuna pana se albeste orezul, apoi se adauga si restul legumelor tocate cuburi.
Cand legumele s-au calit, se adauga loboda spalata bine si se caleste si ea cateva minute, se stinge totul cu apa si se lasa sa se fiarba 15 -20 minute.
Se drege de sare si piper si se stoarce zeama de lamaie sau otet.
Se presara verdeata si se bate un ou bine de tot ce se adauga treptat amestecand continuu.
Pentru varianta in care se foloseste si baconul acesta se pune la calit o data cu legumele.