Biscuiti cu crema de cacao

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane


Ingrediente

Pentru aluatul:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare

Crema
3 galbenusuri
150 ml lapte
50g unt
3 linguri zahar tos
1-2 linguri faina
1 lingura cacao
Optional, ciocolata topita


Mod de preparare


Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.

Se lasa cateva ore la rece, se intinde pe o planseta in strat de maxim 3 mm, se taie in forme de biscuiti si se da la cuptor timp de 15 minute.

Crema se face astfel:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina, cacaua si se incorporeaza laptele.
Se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se omogenizeaza.

Optional, se adauga ciocolata pentru a fi si mai fina.
Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul.


 

Taguri: