Ingrediente
6 foi fine de placinta
2 linguri de ulei
2-3 linguri zahar pudra
Pentru salata de fructe:
3 mere
350 g capsune
4 kiwi
1 grapefruit
2 portocala
2 linguri de zahar
3-4 fire de menta
1 lamaie
Mod de preparare
Taiati patrate de 15 cm din foaia de placinta.
Puneti cate 2-3 patrate unul peste altul orientate diferit ca sa aiba colturile separat.
Ungeti niste forme de briosa (sau de savarina) cu ulei si presati aceste foi in forme astfel incat sa tapeteze cat mai bine forma, pudrati-le cu putin zahar pudra, apoi dati la cuptorul incins la 180°C timp de 15 minute pana devin aurii apoi umpleti-le cu o salata de fructe pe care o faceti astfel:
Taiati merele cubulete, stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu oxideze.
Taiati portocalele, kiwi, grapefruit cubulete si adaugati-le peste mere.
Capsunele amestecati-le cu putin zahar si punteti-le la rece timp de jumatate de ora, apoi adaugati-le peste celalalte fructe si presatati multa menta proaspat tocata.
Puneti compozitia in cosuletele aurii scoase din cuptor si serviti.
Optional, puteti servi cu inghetata sau cu frisca.