Ingrediente
Organele de la un miel ~500-600 g (ficat, rinichii, plamanul, inima, limba)
Un prapure
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
3 oua
1 ou fiert (optional)
Sare, piper
Ceapa alba 1 bucata
Mod de preparare
Se fierb organele curatate bine in apa cu sare.
Se dau prim masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie.
Se toaca verdeturile si se tin la indemana, se bat ouale spuma, se toaca ceapa si ea prin masina de tocat carne.
Prapurele se intinde pe un blat de lucru si se verifica de gauri.
Se tapeteaza o forma de cuptor cu unt sau ulei, se aseaza prapurele peste tava ca un servet.
Organele tocate se amesteca cu verdeturile, cu ceapa, sare si piper apoi se adauga ouale batute spuma.
In tava tapetata cu prapurele se toarna jumatate din compozitie, se aseaza oul fiert in mijloc (sau chiar mai multe) si se adauga restul compozitiei peste.
Se inchide frumos si estetic cu prapurele.
Se unge cu putin ou batut si se da la cuptorul incins la 180°C timp de 25 minute.
Se serveste de preferat rece.