Pasca

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:57

Cost estimativ: 50 lei pentru 6 pascute de 17 cm


Ingrediente


Pentru aluat:
3 oua
200 ml lapte
500 g faina
1 pliculet drojdie uscata
100 ml ulei
100 g zahar
coaja rasa la o lamaie

Pentru umplutura:
850 g branza de vaci
5 oua
100 g unt
150 g smantana
70 g gris
100 g faina
200 g zahar
1 lingura de extract de vanilie
150 g stafide aurii
2 linguri de rom
3 linguri lapte
coaja rasa de la o portocala sau lamaie


Mod
de preparare


Facem un aluat ca de cozonac, astfel:
Punem drojdia la inmuiat in apa calduta cu o lingura de zahar si lasam 15 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un castron mare de framantat punem faina, turnam laptele peste, uleiul si incepam sa framantam. Turnam incet incet maiaua de drojdie si framantam incet, incet.
Aducem peste aceste ingrediente restul de zahar, coaja de lamaie si ouale.
Framantam pana devine un aluat elastic, lucios si fraged. Este important sa framantam cel putin 20 minute. Lasam sa creasca timp de o ora, apoi impartim aluatul in doua. Jumatate il intindem tavi daca vrem sa facem pascute mici sau intr-o tava mare.
Cealalta jumatate il facem fasii si il impletim pentru décor.
Facem umplutura astfel:
Separam ouale in albus si galbenus.
Branza de vaci o amestecam cu galbenusurile, untul topit, smantana, grisul, faina cernuta bine si amestecata treptat, jumatate din zahar, stafidele, vanilia, esentele, si coaja de citrice.
Omogenizam sa avem o compozitie densa.
Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam si pe ele in compozitie (amestecam usor sa le lasam cat mai pufoase, dar nu ca o briosa).
Pentru cei ce vor o pasca mai usoara se poate face pasca doar din compozitie.
Se toarna compozitia peste foaia de aluat, se orneaza cu aluatul impletit mai devreme si se da la cuptor,.

Se poate unge cu ou batut.
Cuptorul trebuie incins la 180 grade si se tine timp de 30-40 minute.



 

Taguri: