Ingrediente
1,5 kg ceafa de porc
1 kg pulpe de pui
1 kg piept de pui fara os
Condimente pentru porc:
2 capatani usturoi
2 linguri piper macinat
1 lingura sare
Coaja de la o lamaie
1 lingura boia
1 lingura cimbru
1 lingurita scortisoara
2 linguri otet
1 lingura ghimbir proaspat ras sau pulbere
O linugra mustar
O lingura miere sau zahar brun
Ulei de masline
Condimente pentru pulpe de pui:
1 capatana usturoi
1 lingura
1 lingura sare
Coaja de la o lamaie
1 lingura cimbru
2 linguri otet sau zeama de lamaie
1 lingura ghimbir proaspat ras sau pulbere
O linugra mustar
O linugra miere sau zahar brun
O lingura busuioc uscat
O lingura oregano uscat
Ulei de masline
Condimente pentru pieptul de pui:
2-3 catei usturoi
O legatura busuioc
O legatura rozmarin
Zeama si coaja de la o lamaie
Sare si piper
Ulei de masline
Mod de preparare
Se
Fiecare fel de carne se marineaza cu toate ingredientele de mai sus avand grija sa lasam sarea, piperul la final ca sa nu iasa prea sarate.
Se maseaza bine carnea cu toate ingredientele zdrobite si maruntite cat mai bine.
Se lasa carnea intr-un castron de plastic inchis ermetic in frigide cel putin 1 ora la carnurile mai tari si cel putin o ora la pieptul de pui.
Se scoate carnea se scutura de excesul de marinata si se pune pe gratarul incins cateva minute pe ambele parti
Porcul si pulpele de pui se tine la gatit cel putin 7-8 minute pe fiecare parte, pieptul de pui se tine maxim 5 minute pe fiecare parte, dupa ce s-a gatit carnea se pune sa se “odihneasca” adica sa stea ca sucurile naturale ale carnii sa reintre in interior si sa devina carnea frageda si suculenta.