Ingrediente
5-6 foi de placinta subtiri
1 lingura de margarina
1 -2 linguri zahar pudra
1 lingura ulei
5-6 mere
O lingura de stafide aurii
Optional se stopeste cu brandi
Mod de preparare
Cu un pahar sau cu un inel de bucatarie se taie cercuri de foi de placinta.
Se ung foile cu putina margarina si se lipesc cate doua intre ele.
Se pudreaza cu zahar pudra pe ambele parti si se prajesc cateva secunde intr-o tigaie in care am pus ulei, pana cand devin usor aurii.
Atentie! Aceste foi se pot arde foarte usor.
Se scot pe un servetel (sau mai de graba pe un gratar de bucatarie) sa se scurga de excesul de ulei.
Se face umplutura astfel:
Se taie merele in cuburi de jumatate de cm si se calesc in tigaie pana se inmoaie putin impreuna cu stafidele.
Se adauga zahar sa le cuprinda putin si sa se topeasca frumos printre acestea.
Se pune si putina margarina sa devina mai cremos, se stinge cu alcool (optional) sa se caramelizeze frumos insa avem grija sa nu se arda merele.
Se aseaza straturi de mere alternativ cu cele de foaie de placinta prajita si se pudreaza deasupra cu zahar pudra.