Ingrediente
1 stiuca sau alt peste (500- 600 g carne macra)
2 oua
250 ml smantana dulce
Sare, piper
Pentru sos:
Oasele de la peste
1 foaie de dafin
1 ceapa
1 morcov
1 cutie rosii decojite
Sare, piper, vin (optional)
Ulei de masline
Optional cascaval ras pentru gratinat
Mod de preparare
Se curata pestele de piele si de oase si se da prin robotul de bucatarie pana devine o pasta.
Se calesc oasele in putin ulei de masline.
Separat, se calesc legumele si se adauga peste oase. Se stinge cu vin si se lasa sa se evapore. Se adauga rosiile si se baga in robotul de bucatarie tot sosul obtinut (inclusiv oasele).
Galsutele se fac astfel:
Compozitia de carne cu ou si smantana se tine la frigider aproximativ 30 miute.
Se ia cu o lingura mare suficienta compozitie cat sa formeze o galusca.
Se pune galusca peste sos, apoi se rade peste putin cascaval.
Se da la cuptor timp de 15 miunte si se serveste cald.