Galuste de peste in sos marinaresc

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 stiuca sau alt peste (500- 600 g carne macra)
2 oua
250 ml smantana dulce
Sare, piper

Pentru sos:
Oasele de la peste
1 foaie de dafin
1 ceapa
1 morcov
1 cutie rosii decojite
Sare, piper, vin (optional)
Ulei de masline

Optional cascaval ras pentru gratinat


Mod de preparare


Se curata pestele de piele si de oase si se da prin robotul de bucatarie pana devine o pasta.
Se adauga ouale si se amesteca putin. Se ia compozitia si se da prin sita sa fie fina.Se adauga putina smantana pentru a face compozitia mai usoara.
Se calesc oasele in putin ulei de masline.
Separat, se calesc legumele si se adauga peste oase. Se stinge cu vin si se lasa sa se evapore. Se adauga rosiile si se baga in robotul de bucatarie tot sosul obtinut (inclusiv oasele).
Se zdrobesc putin apoi se strecoara sosul. Sosul obtinut se toarna intr-o tava peste care se adauga galuste din peste.
Galsutele se fac astfel:
Compozitia de carne cu ou si smantana se tine la frigider aproximativ 30 miute.
Se ia cu o lingura mare suficienta compozitie cat sa formeze o galusca.
Se pune galusca peste sos, apoi se rade peste putin cascaval.
Se da la cuptor timp de 15 miunte si se serveste cald.



 

Taguri: