Calzone

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru aluat:
1 pachet mic de drojdie uscata
300 ml apa calduta
1 lingura de zahar
500 g faina
50 ml ulei de masline

Pentru umplutura:
300 g rosii cherry
300 g mozzarella
1 legatura busuioc
1 cana de masline
300 g sunca slaba


Mod de preparare

Facem o maia din drojdie cu apa calduta si o lingura de zahar.

Intr-un castron, punem faina si uleiul de masline, adaugam mixtura cu drojdie si framantam putin ca sa facem un aluat grosier.
Punem pe blatul de bucatarie presarat cu faina si framantam 10 minute, apoi lasam la crescut (pana se dubleaza, intr-un loc caldut) in jur de o ora.
Dupa ce a crescut scoatem din nou si mai framantam un minut ca sa scoatem aerul in exces.
Impartim aluatul in patru si intindem cu un sucitor sub forma de blaturi de pizza pe care le umplem cu ce vrem.

Taiem rosiile in sferturi, radem mozzarella, rupem busuiocul in frunza mici, scoatem samburii de la masline si taiem sunca in cubulete sau in bucati mici.
Umplem pizzele si le inchidem aducand o margine peste cealalta si lipind-o cu o furculita. Putem rula putin marginea formata si sa o presam cu degetele, astfel incat sa nu iasa niciunpic de abur.
Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 15 minute astfel incat sa devina aurie crusta de aluat.

Inauntru nu este necesar sa se coaca perfect umplutura pentru ca vrem sa fie cat mai natural gustul.


 

Taguri: