Varza a la Cluj

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

2 verze medii
1 kg carne tocata
1 ceapa
1 pahar de orez
Dafin
Sare, piper
Ulei
Rosii la conserva


Mod de preparare

Se toaca ceapa si se caleste cu putin ulei, se adauga orezul, se caleste putin si acesta, se asezoneaza bine cu sare si piper.
Se da jos de pe foc si se amesteca cu carnea tocata.

Varza se desface in foi, iar foile urate se toaca sau se pun “fund si capac de oala”.
Se pun la fundul oalei foile mai urate, tapetand fundul pentru a nu se arde varza.
Se pune un strat de varza tocata, apoi se pune compozitie de carne. Se repeta cat mai mult aceste straturi punand printre ele dafin, piper boabe si rosii in bulion.
Se acopera cu foi mai urate, apoi se da la fiert la foc mic timp de aproximativ o ora.

Se dau la cuptor apoi pentru inca o ora la foc mediu (180°C).
Se serveste cu mamaliguta si cu ardei.



 

Taguri: