Ingrediente
400 g crema de branza
1 castravete mic
1 ceapa verde
1 legatura marar
1-2 linguri de capere (sau masline verzi)
Sare, piper, boia
Coaja de la o lamaie
O lingura zeama de lamaie
1-2 linguri ulei de masline
7-8 felii de paine
Optional 150 g somon afumat
6 albusuri
1 pachet foi de gelatina
150 g smantana
Mod de preparare
Crema se tine la temperatura camerei si se amesteca cu 150 g smantana.
Se amesteca putin cu o lingura de silicon sau de lemn intr-un castron pentru a se inmuia, apoi se incorporeaza gelatina inmuiata in apa rece si bine stoarsa.
Se continua sa se amestece.
Se adauga peste aceasta ceapa verde, caperele tocate marunt, sare, piper, boia, castravetii tocati cuburi, zema de lamaie, coaja de lamaie, mararul si putin ulei de masline (optional, se adauga si somonul).
Se omogenizeaza cat mai bine apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma, avand grija sa pastram consistenta spumoasa.
Se tapeteaza un vas de chec cu folie alimentara, se toarna crema, iar deasupra se aranjeaza painea.
Dupa cateva ore, se intoarce si se taie felii.