Ingrediente
Aluatul:
350 g faina
1 praf de sare
300 ml apa
Umplutura carne:
350 g carne tocata
1 ceapa
Sare, piper
Mirodenii la alegere
O lingura de ulei
Umplutura de varza:
300 g varza murata
2-3 linguri ulei
Piper negru
Boia
Coriandru
Mod de preparare
Faceti umpluturile astfel:
Umplutura de carne se face prin calirea cepei tocate marunt impreuna cu o lingura de ulei si sare, apoi se adauga carnea
Se condimenteaza cu mirodenii si cu piper si se tine gata de umplut.
Umplutura de varza murata se face prin tocarea verzei murate (fasii subtiri ca taieteii) pe care o faceti ca pe o salata cu piper, boia, coriandru pisat marunt, apoi omogenizate.
Faceti aluatul astfel:
Amestecati ingredientele formand o coca tare si nelipicioasa.
Framantati coca timp de 10 minute si lasati-o sa se odihneasca alte 15 minute in frigider.
Scoateti coca si impartiti-o in bulgarasi de marimea unui ou.
Cu un facalet, intindeti coca in discuri de 20 cm si umpleti la mijloc cu bunatatile facute anterior.
Aduceti o margine peste cealalta si lipiti-o apasand cu o furculita. Este important ca daca nu se lipesc cele doua margini sa dam cu ou batut eventual.
Intr-o tigaie puneti ulei in strat de maxim 0.5 mm si prajiti pe ambele parti, fara sa se acoppere cu ulei.
Cand s-a prajit bine pe ambele parti se serveste cu multa verdeata, lamaie si eventual smantana sau sos de rosii.