Ingrediente
Salata verde 1 bucata
Loboda 2-3 legaturi
Stevie o legatura
O ceapa
Un morcov
Albitura cate o bucata
Telina o bucata
O bucata bacon sau afumatura (optional)
200 g smantana
1 ou
1 legatura marar
O lingura ulei
Sare, piper
Dafin
Mod de preparare
Se toaca marunt legumele radacinoase.
Optional, se calesc impreuna cu baconul, intr-o lingura de ulei.
Cand s-au calit radacinoasele se adauga ceapa si se mai calesc inca 5-6 minute, se adauga sare, piper, dafin, se stinge cu apa si se fierb legumele.
Cand toate legumele sunt fierte putem adauga salatele (adica verdeturile cu exceptia mararului), in ordinea in care fierb mai greu (stevia si loboda primele, salata ultima).
Se ia de pe foc si se adauga un ou batut cu smantana.
La sfarsit, adaugati mararul proaspat tocat si serviti.