Pelmeni (pernute cu carne)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

250 g faina
100 ml apa
1 ou mic
Un praf de sare

Pentru umplutura:
250 g carne toccata vita
Condimente (sare, piper, boia, dafin)
1 ceapa
Ulei
1 ou pentru uns

Pentru servit:
Smantana
Marar


Mod de preparare

Se face un aluat ca de paste din faina, ou, apa si sare.
Se framanta cam 10 minute dupa ce s-a format aluatul.
Se intind foi si se umplu cu carne sub forma de pernuta.

Umplutura se face astfel:
Se caleste o ceapa si se adauga condimentele.
Cand aceasta s-a calit, se adauga carnea si se continua pana se caleste si devine frageda.
Pentru a ne asigura ca va fi bine fiarta carnea, se adauga putina apa sa aiba unde sa se inabuse carnea dupa ce s-a calit.

Se umplu pernutele si se lipesc folosind o pensula si un ou batut.
Se fierb pernutele timp de 3-4 minute si se scot.
Se servesc cu smantana si mult marar.

 

Taguri: