Ingrediente
1 kg branza vaci
250 g gris
4 linguri zahar pentru compozitia de papanasi
2 linguri extract vanilie
O lingura de sare
1 fiola esenta de rom
3 oua mari
100 g unt
200 g pesmet
4 linguri zahar pentru tapetat papanasii
Mod de preparare
Sfaramati branza cu furculita si adaugati grisul amestecand bine.
Adaugati extractul de vanilie, zaharul, apoi amestecati.
Adaugati ouale unul cate unul si amestecati bine dupa fiecare.
Aveti grija ca s-ar putea ca ouale sa fie cantitate relativa si ca atare sa fie nevoie de mai mult sau mai putin in functie de cat de umeda este branza.
Puneti o oala mare cu apa la fiert, adaugati o lingura de sare si eventual esenta de rom.
Intr-o cratita topiti untul, amestecati-l cu pesmet si zahar si prajiti pana cand pesmetul devine auriu.
Din compozitia de papanasi, faceti bilute de 3 cm si tavaliti-le prin pesmet.
Fierbeti bilele obtinute in apa cu sare (apa trebuie sa fiarba, dar nu sa clocoteasca).
Papanasii vor cadea imediat la fundul oalei, iar cand acestia au fiert, se ridica la suprafata.
Scoateti-i si tavaliti-i prin pesmet dulce si serviti-i calzi.