Muschi de vita cu sos de dulceata de varza rosie si piure

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Reteta preparata de Ionut Anton


Ingrediente

250 g muschi vita
4 frunze busuioc
4 crengute rozmarin
150 g unt
200 ml lapte
sare
700 g cartofi
200 g dulceata de varza rosie
100 ml sos artar
100 g faina

Mod de preparare


Muschiul de vita portionat se pune pe gratarul incins, se prajeste putin pe ambele parti, apoi se baga la cuptor timp de 10 minute la temperatura de 180 grade.


Sosul
Se pune in tigaie 100 g unt cu sosul de artar si se tine pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine pana se formeaza un sos grosut.
Adaugam dulceata de varza rosie, busuiocul, rozmarinul si le amestecam bine sa nu se prinda.
Lasam la foc mic, apoi adaugam si putina sare.

Luam muschiul de vita din cuptor, il punem in sos si-l lasam 3 minute sa prinda aroma.


Piureul
Fierbem cartofii, ii strecuram, ii pasam, adaugam 50 g unt, laptele caldut, menta, busuioc verde si amestecam.


Pentru dulceata de varza rosie aveti nevoie de:

varza rosie- 1 kg
miez nuca/ alune- 300g
sos artar- 30ml
zahar brun- 300g
zahar tos- 600g
apa- 500 ml

Mod de preparare dulceata de varza rosie

Se toaca varza.

Se pune intr-un ceaun cu zaharul brun, sosul artar, zahar tos si nuca, se adauga varza tocata, se amesteca bine, se caleste putin, se adauga un litru de apa si se lasa la foc mic timp de 2 ore sa fiarba.
La sfarsit se adauga menta.

 

Taguri: