Ingrediente
1 pachet foietaj
300 g masline kalamatta
300g ciuperci
1 legatura patrunjel
Sare si piper
1 catel usturoi
Ulei de masline
Mod de preparare
Dezghetati foietajul lent la temperatura camerei.
Intr-un robot de bucatarie puneti maslinele fara samburi, ciupercile, usturoiul, patrunjelul, sare si piper, ulei de masline si blendati pana cand acestea devin o pasta omogena.
Pentru a indeparta samburii la masline, presati-le cu un cutit de tocator si samburii vor iesi imediat.
Crema obtinuta se pune in borcane cu un strat subtire de ulei de masline deasupra si se poate pastra.
Intindeti foietajul pe o planseta de lucru sau pe blatul de bucatarie pentru a ajunge la grosimea de maxim 2-3 mm.
Cu o spatula intindeti un strat subtire de crema de masline, apoi rulati foietajul
Dati la cuptor si serviti calda sau rece.
O alta metoda ar fi aceea sa dati rulada la congelator cateva minute sa se lege, apoi sa o taiati felii pe care le puteti coace in cuptor la 180°C timp de 30 minute.