Gogosi de post umplute cu gem

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 ceasca de ulei
1 ceasca de zahar
O cana mare de apa calda
20 g dojdie uscata sau proaspata
Coaja de la o lamaie sau portocala
Un praf de sare
Faina cat cuprinde (cam 400 g)
1 boran de gem de prune sau altfel
Zahar farin


Mod de preparare

Dizolvati drojdia in apa calduta, impreuna cu zaharul.

Intr-un vas se amesteca apa calda, uleiul, zaharul, sarea si coaja de lamaie.
Intr-un bol mare se pune faina ce trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se face un locas in mijloc si se toarna drojdia ce tocmai a capatat viata. Se adauga si compozita de apa ulei, etc.
Se framanta usor pana se formeaza o coca de consistenta celei de paine.
Lasa la dospit coca timp de o ora la caldura, apoi se intinde si se taie formele de gogosi dupa preferinta.

Se prajesc in ulei incins, apoi se umplu cu gem de prune sau orice alt gem si se pudreaza cu zahar farin.



 

Taguri: