Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
4 linguri apa calda
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g faina
3 lingurite rase praf de copt
50 g ciocolata neagra
Pentru crema:
250 g unt
100 g pudra de cacao
4 oua
8 linguri zahar
1 lingura extract de vanilie
1 esenta de rom
Coaja de la o portocala
Glazura:
1 tableta de ciocolata neagra
Mod de preparare
Blat
Se bat
Se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu restul de zahar, faina cernuta bine impreuna cu praful de copt, apoi se adauga ciocolata neagra rasa.
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu foaie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade tmp de 30 minute.
Crema
Se freaca untul cu 4 linguri de zahar si cu pudra de cacao.
Separat, se freaca ouale intregi cu restul de zahar, pe aburi, pana devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Dupa ce s-au racit, se amesteca cu compozitia de unt, se adauga coaja de portocale si esenta de rom.
Se taie blatul in doua, pe orizontala, se pune crema intre cele doua blaturi si se monteaza prajitura.
Se topeste ciocolata la bain marie impreuna cu untul si se toarna usor peste prajitura ca si glazura.