Ingrediente
1 kg spanac
1 praf de nucsoara
2-3 catei de usturoi
Sare, piper
1 ou de persoana
Paine taraneasca, de preferat integrala
Optional, 50 ml lapte si o lingurita de faina
Mod de preparare
Curatati spanacul de codite daca este mai batran si opariti-l in apa cu sare, timp de cateva secunde.
Scoateti-l in apa rece si lasati-l sa se racoreasca si sa se opreasca din gatit.
Intr-o tigaie caliti 1 catel de usturoi si adaugati un praf de nucsoara.
Adaugati spanacul si caliti in continuare pana ce acesta se patrunde. Adaugati sare si piper si luati de pe foc.
Optional, puteti amesteca lapte cu faina si sa turnati peste spanac pentru a deveni mai consistent, insa veti pierde aroma spanacului de primavara.
Prajiti paine pe ambele parti (de preferat pe gratar) si serviti spanacul pe paine cu un ou prajit deasupra.