Varza calita cu afumatura

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:59

Cost estimativ: 10 lei pentru 3-4 persoane


Ingrediente

1 varza mare
Cateva linguri de otet
1 legatura marar sau cateva bete de marar uscat
1 foaie de dafin
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingura de sare
1 bucata de afumatura (300- 400 g) sau oase garf doar pentru gust
Piper
Optional- o lingura pasta de tomate sau de bulion


Mod de preparare


Taiati varza fideluta si frecati-o cu sare si otet.

Lasati-le sa se “odihneasca” cateva minute timp in care taiati afumatura in bucati cat mai mici si caliti-o intr-o cratita.
Adaugati varza peste, dafin, cimbru, piper macinat si caliti in continuare timp de 30 minute la foc mic cu capac deasupra.
Cand s-a calit, adaugati un pahar cu apa si dati la cuptor timp de 30 minute, la 180°C sau mai exact pana scade si se inmoaie varza.

Optional, puteti pune si o lingura de tomate cand bagati cratita la cuptor, iar cand o scoateti adaugati mararul tocat marunt.




 

Taguri: