Cherry dream

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:59

Reteta preparata de Nicoleta Dragusin


Ingrediente

500 ml de frisca lichida
500 g cirese congelate
1 pachet mare piscoturi de sampanie
300 g bezea
1 fiola esenta de migdale
1 punga mica migdale crude

Pentru crema:
10 oua
500 ml lapte
1 pachet de unt
Zahar vanilat
8 linguri zahar tos
3 linguri faina
1 lingura cacao


Mod de preparare


Crema
Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si cacaua si se incorporeaza laptele.
Se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se omogenizeaza.
Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul.
Albusul se bate si el spuma si se adauga.

Se bate frisca cu esenta de migdale si cu zahar.
Se aseaza intr-un bol de sticla un rand piscoturi, un rand crema, un rand cirese, un rand migdale, frisca, bezea faramitata, piscoturi, si apoi se repeta procedeul.

Se pastreaza doua piscoturi pentru ornat si o bucata ciocolata amaruie.


 

Taguri: