Tort Sacher

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:59

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
100 g unt topit
8 oua
6 linguri de zahar
4-5 linguri de faina
150 g gem de caise
1 lingurita extract de vanilie
200 g ciocolata neagra

Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
200 ml smantana dulce
50 g zahar
1 ou


Mod de preparare

Blatul
Bateti galbenusurile bine cu o lingura de zahar.
Adaugati ciocolata topita si racita cat mai bine dar sa ramana lichida, adaugati untul topit si extractul de vanilie.
Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul ca pentru bezea.
Crema de ciocolata obtinuta anterior, amestecati-o peste albusuri usor, usor ca sa se pastreze textura ferma si spumoasa, apoi adaugati faina la fel de incet.
Turnati in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C, timp de 30 minute.

Blatul se taie pe jumatate dupa ce s-a racit si se unge cu gemul de caise.

Glazura
Topiti ciocolata cu smantana si zaharul pe bain marie pana se incorpreaza frumos si zaharul se topeste.
Bateti un ou si adaugati peste el putina glazura, omogenizati bine si turnati peste restul de glazura.

Glazura se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca cat mai bine si sa se intareasca.



 

Taguri: