Ingrediente
10-12 ardei grasi
1 ceapa mare
1 kg carne tocata amestec
1 pahar de orez
o mana de verdeata
1 ou
4-5 rosii
1 cana bulion
1 catel de usturoi
1 foaie de dafin
Sare, piper
1 lingurita boia(dulce sau iute)
Mod de preparare
Caliti ceapa cateva minute pana se inmoaie, adaugati orezul si caliti pana se albeste putin si devine mat.
Amestecati compozitia de orez cu amestecul de carne tocata, verdeata tocata marunt, oul, sare, piper, o lingurita de boia, pana devine un amestec omogen.
Scoateti cotorul ardeiului, curatati de seminte si nervuri avand grija ca ardeiul sa isi pastreze forma si sa poata fi umplut. Umpleti ardeiul cu compozitie, lasand o jumatate de centimetru gol.
Asezati ardeii intr-o tava cu varful in jos, unul langa altul.
Acoperiti-i cu capacele facute din rosii.
Faceti un sos din bulion, cotoarele de la rosii, usturoi, sare, piper si o cana de apa.
Turnati sosul peste ardei, adaugati dafinul acoperiti cu folie de aluminiu sau cu foaie de copt si dati la cuptor timp de 1 ora.
Serviti cu iaurt sau smantana.