Ingrediente
Pentru bezea:
6 albusuri
6 linguri de zahar
O lingura de amidon
Pentru crema de ciocolata:
6 albusuri
6 linguri de zahar
150- 200 g ciocolata
50 ml frisca lichida
Mod de preparare
Bezelele
Bateti albusurile pana devin spuma, adaugati zaharul, bateti in continuare pana devin lucioase si tari (daca intorci castronul nu pica), adaugati amidonul si amestecati usor.
Dati la cuptor la 110°C timp de 1 ora, apoi inchideti cuptorul si lasati sa se raceasca in cuptor timp de cel putin 12 ore.
Crema de ciocolata
Abateti albusurile spuma ca la bezea, adaugati zaharul iar cand s-a intarit, adaugati ciocolata pe care ati topit-o si ati amestecat-o cu smantana lichida pentru frisca.
Aveti grija sa amestecati cu grija cand ati adaugat ciocolata, pentru ca este calda, dar asa se va amesteca mai usor albusul si nu vor ramane cocoloase.
Rupeti bezelele in bucati mici, puneti-le intr-o forma de tort, turnati niste crema, adaugati inca un strat de ruptura de bezea, adaugati crema si tot asa pana se termina compozitia si bezelele.
Ornati cu ciocolata simpla neagra rasa sau cu strat de ciocolata topita.