Ingrediente
200 ml lapte
20 g amidon
200 g ciocolata
4 galbenusuri
4 albusuri
150 g zahar
2 linguri de unt
Ciocolata rasa pentru tapetat vasul
Mod de preparare
Incalziti laptele si adaugati treptat amidonul cu un tel.
Cand a fiert si a devenit ca o smantana la consistenta, adaugati ciocolata maruntita.
Amestecati sa se incorporeze toata ciocolata. Lasati sa se raceasca cateva minute apoi adaugati galbenusurile si amestecati sa se incorporeze prefect.
Bateti albusurile ca pentru bezea impreuna cu zaharul si adaugati compozitia de soufle.
Amestecati usor sa se pastreze consistenta spumoasa.
Vasele de copt (ramekin) se ung cu unt si se pudreaza cu ciocolata rasa, apoi se umplu cu compozitie si se dau la cuptorul incins timp de 6 minute la 190°C pana cresc inca 1/3 in afara vasului.
Se servesc in 90 secunde altfel se lasa si nu mai sunt asa frumoase.