Broccoli si bacon cu ochiuri romanesti si sos olandez

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

4 oua
1 broccoli mic
4 felii bacon mai groase
Lingurita de bicarbonat de sodiu

Pentru sosul olandez:
2 oua
100 g unt clarifiat
1 lamaie
Sare, piper


Mod de preparare


Puneti intr-o tava baconul si bagati-l in cuptor sa se prajeasca si sa eliminam excesul de grasime. Scoateti-l pe servetel si pastrati-l pana serviti.

Intr-o craticioara cu apa clocotita, opariti brocoli-ul desfacut in buchetele, impreuna cu sare si bicarbonat de sodiu. In doua minute il scoateti si il puneti in apa rece sa se opreasca din fiert.
Ouale se fierb in apa fiarta aproape sa dea in clocot, impreuna cu o lingurita de otet si o lingurita de sare. Se tin in apa fierbinte timp de 2-3 minute si se scot in apa rece sa se opreasca fierberea.


Sosul olandez
Sosul olandez este de fapt o maioneza facuta la cald.
Bateti galbenusurile cu o lingurita de apa si cu o lingurita de zeama de lamaie deasupra unei cratite de apa fiarta (bain marine) timp de 2 minute.
Cand se ingroasa putin, adaugati untul clarifiat putin cate putin, ca la maioneza pana cand creste putin, se ingroasa ca o maioneza mai subtire si se albeste aproape.


Serviti astfel: puneti cateva buchetele de brocoli, o felie de bacon prajit, oul romanesc, iar deasupra turnati sos olandez.

 

Taguri: