Aripioare picante

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1,5 kg aripioare
1 lingura sare
1 lingura otet balsamic
Piper, cimbru si dafin
1 capatana de usturoi
1 lingurita boia dulce sau iute
2-3 linguri ulei
Zeama de la 2-3 lamai


Mod de preparare

Opariti aripioarele, timp de 5-10 minute, in apa clocotita in care ati pus sare, otet balsamic, piper, cimbru si dafin.

Scoateti aripioarele pe o tava si lasati sa se evapore cat mai mult aburul.
Intr-un mojar zdrobiti usturoiul, amestecati-l cu boiaua, uleiul, zeama de lamaie, sare si piper. Veti obtine o pasta cu care va trebui sa ungeti cat mai bine carnea.
Dati la cuptorul incins la 180°C, timp de 20 minute pana devin aurii si crocante la exterior, iar in interior vor ramane suculente si fragede.


 

Taguri: