Supa crema de broccoli cu branza de capra crutoane parfumate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

1 broccoli mare
Sare, piper
O lingurita bicarbonat de sodiu sau zeama de la o lamaie
1, 5 l supa
O mana de nuci
150 g telemea de capra

Pentru crutoane parfumate:
5 felii de paine toast
5-6 linguri de ulei de masline
O mana mica de ierburi aromate (patrunjel, menta, busuioc, etc)
Sare, piper


Mod de preparare

Curatati broccoli si rupeti-l in buchetele, opariti-l timp de 1 minut in 3- 4 l apa clocotita in care
ati pus zeama de lamaie sau bicarbonatul de sodiu. Scoateti-l repede intr-un vas cu apa rece ca gheata (astfel isi va pastra culoarea vie si gustul proaspat).
Intr-un vas cu 300- 400 ml de apa, puneti din nou broccoli-ul si dati in fiert pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugati supa si fierbeti inca 5 minute.
Blendati cat mai fierbinte cu putinta pentru a se transforma intr-o crema fina si catifelata.

Optional puteti sa adaugati 50 ml de smantana de gatit cand ati terminat de blendat, pentru a fi si mai catifelata.
Serviti cat mai fierbinte impreuna cu nuci usor prajite si cu bucati de telemea de capra sfarmate deasupra.

La aceasta supa, crutoanele sunt aproape indispensabile si le puteti face astfel:
Taiati feliile de paine in cuburi de 1 cm si presarati-le cu putina sare si piper.

Din uleiul de masline si ierburile aromate, faceti un sos rapid si subtire cu care puteti presara painea.
Puneti crutoanele la cuptor intr-o tava si lasati-le pana devin crocante.


 

Taguri: