Ingrediente
400 g faina cernuta bine
1 lingurita de otet
1 praf de sare
250 ml apa
Ulei
Faina pentru presarat pe suprafata de lucru
Pentru umplutura:
5 mere medii- acrisoare
Zahar dupa gust (cam 4-5 linguri)
4-5 linguri de gris
1 canuta de stafide
1 lingurita scortisoara
Coaja si zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Cerneti faina, adaugati apa, un praf de sare, otetul si incepeti sa framatati (intr-un castron), astfel incat sa aveti
Strangeti aluatul intr-o forma cat mai adunata, ungeti-l cu ulei si dati-l la frigider jumatate de ora, invelit intr-o folie alimentara.
Merele se curata de coaja si samburi, apoi se taie cuburi de 1 cm, imediat se stropesc cu lamaie sa nu oxideze, apoi se adauga zaharul, stafidele, scortisoara si coaja de lamaie. Ultimul in compozitie este grisul.
Pe o masa cat mai mare si intinde panza de bumbac sau folie alimentara (insa se lucreaza mai greu cu aceasta) apoi peste se aseaza aluatul, se intinde cat de mult posibil cu sucitorul presarand faina daca este cazul, apoi se intinde din mana avand groja sa nu rupem aluatul.
Cand foaia este de 1-2 mm grosime se aseaza compozitia de strudel si se ruleaza cu panza de bumbac sau cu folia alimentara, sa avem un rulou perfect de strudel.
Se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 20-30 minute pana se aureste perfect.
Se serveste cu inghetata de vanilie.