Ingrediente
Pentru aluatul frantuzesc:
500 g faina
1 pahar de apa
O lingurita ulei
1 lingurita rasa de sare
500 g unt
Pentru crema:
500 g lapte
6 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
300g frisca lichida
Mod de preparare
Aluatul
Se face un aluat din faina cu sare, apa, ulei si se amesteca cu untul moale taiat cuburi.
Se framanta ca un aluat moale si se intinde o foaie de 0.5 cm dreptunghiulara.
Se impatureste in trei, se mai intinde o data si iarasi se impatureste.
Se da la rece, se scoate si se repeta ultima parte (se intinde, se impatureste in trei si se intinde iarasi).
Se intide in foaie subtire si se da la copt la 180 grade timp de 15-20 minute pana devine auriu si pufos.
Se taie in foi egale si se pregateste pentru asamblarea prajiturii
Crema de vanilie
Mixati zaharul cu galbenusurile pana se albesc, adaugati amidonul si faina amestecand bine cu compozitia existenta cu un tel.
Fierbeti laptele cu vanilia.
Turnati cateva linguri de lapte peste crema si omogenizati bine.
Adaugati jumatate din laptele fierbinte amestecand bine iar apoi tunati toata crema peste restul de lapte. Aduceti la fierbere amestecand cu un tel.
Dupa ce se leaga, luati de pe foc, mai bateti cu telul cateva minute pana se mai raceste.
Dati crema la rece.
Cand s-a racit, bateti frisca si amestecati-o cu crema de vanilie.
Asamblarea
Puneti un strat de aluat frantuzesc copt, turnati peste crema de vanilie, apoi deasupra un strat de aluat frantuzesc copt.
Presarati cu zahar pudra si dati la rece pentru 1-2 ore.
Taiati bucati de 7-10 cm si serviti.