Ingrediente
3 piepti de pui intregi
6 felii de sunca sau muschiulet afumat
6 felii de cascaval
1 pahar de vin
1 catel de usturoi
5-6 linguri de faina
1 legatura de salvie
Sare, piper
Ulei (de masline)
Mod de preparare
Impartiti pieptul de pui in jumatati si asezonati-l bine cu sare si piper.
Dati-l prin faina, scuturati excesul si prajiti in ulei (de masline de preferat) impreuna cu un catel de usturoi, pe ambele parti pana se coloreaza uniform.
Cand carnea s-a colorat, transferati intr-o tava de copt, puneti feliile de sunca sau muschiulet peste si dati la cuptorul incins la 180°C timp de 5-10 minute.
Intre timp scurgeti excesul de ulei din tigaie, adaugati salvia, caliti un minut, apoi stingeti cu vin si fierbeti pana se ingroasa putin sosul.
Scoateti de la cuptor tava, turnati sosul peste si asezati cascavalul deasupra fiecarui piept de pui in parte (astfel incat sa avem pui, sunca cascaval) si introduceti la cuptor, unde mai coaceti pana devine auriu cascavalul.