Dulceata de ceapa

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 15 lei


Ingrediente

1 kg ceapa rosie
2-3 linguri ulei de masline
Sare
1-2 foi de dafin, 1 crenguta cimbru,
100g zahar
2-3 linguri de miere
2-3 linguri otet balsamic
2 linguri otet de vin rosu


Mod de preparare


Tocati ceapa julienne (pestisori).
Caliti ceapa la foc mic in uleiul de masline, cu mirodeniile si un praf de sare intr-o cratita cu fund gros, pana se inmoaie si scade la o treime din volumul initial.

Stingeti cu otetul de vin si lasati sa se evapore, apoi adaugati otetul balsamic si lasati sa se evapore si acesta putin.
Adaugati mierea si zaharul si gatiti la foc foarte mic timp de inca 25-30 minute.
Puneti in borcan, strangeti capacul bine si depozitati cu capacul in jos (tine cam 4-5 luni).
Serviti cu branzeturi sau cu inghetata de vanilie.


 

Taguri:

Indexarea pensiilor în 2025. Când și cum se vor aplica majorările. Calcul complet

După ce pensiile românilor au rămas înghețate la începutul anului, Guvernul ar putea decide o indexare cu o rată mai mică de 12%, începând din luna septembrie. Acest scenariu ar putea aduce mai mulți bani pentru diverse categorii de seniori, în funcție de resursele bugetare disponibile.