Ingrediente
Pentru aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru crema de ciocolata:
250 g ciocolata
30- 50 g glucoza (de preferat lichida)
350 g smantana pentru frisca
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.
Se lasa cateva ore la rece, apoi se intinde pentru a se face coaja de tarta frageda.
Se intinde aluatul in foaie subtire de 2-3 mm, apoi se aseaza cu grija pe o forma de copt de tarta.
Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se acopera cu o folie de aluminiu peste care asezam o serie de greutati precum bile de ceramica pentru patiserie, pietricele bine spalate, fasole, sau chiar un pumn de monezi.
Se coace in cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute si se pregateste pentru umplut.
Faceti umplutura astfel:
Puneti smantana la fiert cu o lingurita de extract de vanilie, apoi adaugati glucoza peste.
Daca glucoza este tableta solida atunci topiti-o pe baie de aburi sau la microunde in etape scurte de 30 de secunde.
Bateti ouale cat mai bine, iar cand smantana (amestecata cu glucoza) a fiert, adaugati-o peste oua, amestecand in continuu sa nu se branzeasca.
Turnati amestecul peste ciocolata si amestecati in continuu pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.
Crema obtinuta se toarna peste tarta cat mai rece si se da la frigider pentru 3-4 ore.