Ingrediente
Pentru blat:
80 g unt
1 ou
3 linguri de zahar
5 linguri de lapte
300 g faina
1 plic amoniac pentru prajituri
Pentru crema:
500 g lapte
6 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
coaja de la 3 lamai
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Blat
Faceti un aluat din untul moale, zaharul, laptele si oul, adaugand la sfarsit faina amestecata
Impartiti aluatul in 4 si intindeti cate o foaie de aluat pe spatele unei tavi ce a fost presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.
Coaceti 7-10 minute foile de aluat in cuptorul incins la 180°C, apoi scoateti-le si asteptati sa se raceasca.
Crema de lamaie
Mixati zaharul cu galbenusurile pana se albesc, adaugati amidonul si faina amestecand bine cu compozitia existenta cu un tel.
Fierbeti laptele cu vanilia si coaja de lamaie.
Turnati cateva linguri de lapte peste crema si omogenizati bine.
Adaugati jumatate din laptele fierbinte amestecand bine iar apoi tunati toata crema peste restul de lapte. Aduceti la fierbere amestecand cu un tel.
Dupa ce se leaga, luati de pe foc, turnati zeama de lamaie si mai bateti cu telul cateva minute pana se mai raceste.
Dati crema la rece pana asamblati prajitura.
Asamblati prajitura punand straturi egale de blat, crema, blat crema pana se termina cele patru blaturi, deasupra presarati cu zahar pudra si serviti rece.