Crema caramel

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 20 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

500 ml smantana
4 galbenusuri
50 g zahar
1 pastaie de vanilie
150 g zahar pentru caramelizat


Mod de preparare

Intr-o tava rotunda termorezistenta, turnam un zahar ars facut din 150 g zahar cu 2- 3 linguri de apa.
Plimbam cu grija caramelul pe toti peretii vasului astfel incat sa tapeteze bine toata tava.

Atentie! Tava trebuie sa incapa intr-o oala sub presiune.
Lasam sa se raceasca.

Punem smantana la incalzit cu vanilia, pe care o despicam pe din doua si cu un cutit razuim semintele din pastaia de vanilie.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.
Smantana incalzita se toarna o treime peste galbenusuri amestecand in continuu cu un tel apoi se toarna si cealalata parte amestecand incet pentru a se omogeniza.

Strecuram compozitia.
Turnam compozitia in tava tapetata cu zaharul ars si acoperim bine cu cateva straturi de folie de aluminiu sa fie cat mai ermetic cu putinta.
In oala sub presiune se pune grilajul de protectie si se pun doua cani de apa.
Peste acest grilaj se pune castronul, apoi se acopera oala si se da la fiert timp de 7-8 minute de cand a inceput sa fiarba.

Se da jos de pe foc si se lasa sa scada presiunea treptat pana putem deschide capacul.
Se pune la rece 2-3 ore cel putin si se serveste intoarsa si cu siropul de caramel ce s-a format la gatit, turnat peste.

Aceasta reteta ne ajuta sa economisim timp pretios.
In lipsa oalei sub presiune timpul de coacere ar fi de 30-40 minute la foc foarte mic la cuptorul incins la 150°C.



 

Taguri: