Sarmale

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 - 8 persoane


Ingrediente

O varza mare si frumoasa
1 kg carne tocata amestec
O cana de orez
2- 3 cepe
O lingura de ulei
Sare si piper
O lingura de bulion
Cateva foi de dafin
Cateva boabe de piper
250 g afumatura


Mod de preparare

Se toaca ceapa si se caleste cu putin ulei, se adauga orezul, se caleste putin si acesta, se asezoneaza bine cu sare si piper.
Se da jos de pe foc si se amesteca cu carnea tocata.
Varza se desface in foi, iar foile urate se toaca sau se pun “fund si capac de oala”.
Din foile frumoase se ruleaza sarmalute punand cate o lingura din compozitia de carne si impachetand frumos.
Se pun la fundul oalei foile mai urate, tapetand fundul pentru a nu se arde sarmalele.
Se pune un strat de varza tocata, apoi se pun sarmalele pe straturi.

Printre straturile de sarmale este bine sa punem afumatura tocata marunt, foi de dafin, boabe de piper si o lingura de bulion dizolvata in apa.
Se acopera cu foi mai urate sarmalele, apoi se dau la fiert la foc mic timp de aproximativ o ora.
Se dau la cuptor apoi pentru inca o ora la foc mediu (180°C).

 

Taguri: