Ingrediente
1 kg de ciocanele de porc (adidasi)
1- 2 cepe
1 morcov
1 telina radacina
1 pastarnac si 1 patrunjel radacina
2 rosii
2 ardei grasi
1- 2 frunze de dafin
150 g smantana
1 ou
1 lingura otet
2- 3 catei de usturoi
Mod de preparare
Ciocanelele se spala bine si eventual se si parlesc, daca e cazul.
Se pun la fiert cu ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul, precum si cu dafinul.
Cand carnea a fiert si desprinde de pe os, se da jos de pe foc, se curata carnea bine de pe os si se arunca oasele, se pune inapoi in oala, se toarna inapoi si zeama strecurata bine.
Se adauga rosiile si ardeiul gras tocate cuburi si se fierbe inca 15 minute pana acestea se fragezesc.
Se da jos de pe foc si se drege cu otet, apoi cu un ou batut si amestecat cu smantana, exact ca la ciorba de burta.