Cous cous cu legume si carne de pui

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 40 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

300 g cous cous
Sare
O lingura de ulei de masline

1 ardei gras
200 g ciuperci
100 g masline kallamatta
1 rosie
1 lamaie
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel


Mod de preparare

La 300 g cous cous se pun 600 ml apa clocotita si putina sare, se acopera si se lasa 10 minute sa se faca pufos couscousul.
Apoi, se adauga o lingura de ulei de masline pentru a se afana putin couscousul.
Legumele se toaca marunt, la masline scoatem samburii, se amesteca cu ceapa verde tocata marunt, patrunjel tocat marunt, se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline si se adauga couscousul racit.

Pentru cei ce nu tin post se poate servi cu piept de pui la gratar sau la tigaie.

Pieptul de pui se desface in doua sub forma unui fluture si se gateste pe o parte timp de 5-6 minute, apoi se intoarce, se asezoneaza si se mai lasa 5-6 minute si pe cealalta parte.


 

Taguri: