Ciorba taraneasca cu afumatura

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg scaricica afumata
1 cartof
1 morcov mare
1- 2 cepe
1 telina mica
1 patrunjel radacina
1 pastarnac radacina
1 ardei gras mare
O mana de mazare
O lingura de bulion
½ lingurita boabe coriandru
O foaie dafin
Sare, piper
O legatura de verdeata (patrunjel sau leustean)
1-2 litri de zeama de varza


Mod de preparare


Scaricica se taie bucati si se pune la fiert intr-o oala in care se pune trei
sferturi apa si un cartof curatat.
Cand a dat in clocot se aduna bine spuma si se arunca, se curata marginile oalei, apoi se scoate cartoful si se arunca.
Se adauga o foaie de dafin, coriandrul zdrobit si se fierbe totul pana ce carnea este frageda.
Se curata si se toaca legumele cuburi mici si se adauga peste ciorba in momentul in care aceasta a fiert.
Legumele se tin pe foc nu mai mult de 25 minute.

Se completeaza oala cu zeama de varza, lasand 2 cm pentru ca va da in clocot si sa nu se verse la fiert.
La nevoie se mai completeaza cu zeama de varza.
Cu 5 minute inainte de a da jos de pe foc, se adauga bulionul si se verifica de gust adaugand piper si sare daca este cazul (in principiu ar trebui ca scaricica si zeama de varza sa fi dat suficienta sare mancarii).

Cand se da jos de pe foc se adauga verdeata tocata marunt.


 

Taguri: