Ingrediente
Pentru a fierbe burta avem nevoie de:
500 g burta prefiarta
2 morcovi
O ceapa
1 foaie de dafin
Sare, piper
Pentru tuslama:
100 ml smantana
1 morcov
Un ou
O lingura de otet
O capatana de usturoi
1 legatura de patrunjel
Mod de preparare
Burta se fierbe intr-o supa impreuna cu morcovul, ceapa, dafinul, sare si piper.
Cand s-a fiert se scoate si se lasa sa se ‘racoreasca putin’. Zeama rezultata se strecoara si se tine la indemana.
Intr-o tigaie se caleste un morcov ras, intr-o lingura de ulei, se stinge cu supa de la burta si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade si se ingroasa putin.
Cand totul a fiert se strecoara si se pastreaza supa obtinuta si de data aceasta.
Se drege cu otet si usturoi pisat, se adauga burta fiarta anterior si se serveste cu usturoi.