Tuslama

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru a fierbe burta avem nevoie de:
500 g burta prefiarta
2 morcovi
O ceapa
1 foaie de dafin
Sare, piper

Pentru tuslama:
100 ml smantana
1 morcov
Un ou
O lingura de otet
O capatana de usturoi
1 legatura de patrunjel


Mod de preparare

Burta se fierbe intr-o supa impreuna cu morcovul, ceapa, dafinul, sare si piper.

Cand s-a fiert se scoate si se lasa sa se ‘racoreasca putin’. Zeama rezultata se strecoara si se tine la indemana.
Intr-o tigaie se caleste un morcov ras, intr-o lingura de ulei, se stinge cu supa de la burta si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade si se ingroasa putin.
Cand totul a fiert se strecoara si se pastreaza supa obtinuta si de data aceasta.
Se bate un ou cu smantana si se amesteca treptat cu zeama obtinuta, amestecand sa nu se branzeasca.
Se drege cu otet si usturoi pisat, se adauga burta fiarta anterior si se serveste cu usturoi.


 

Taguri: