Prajitura cu alune crocante si caramel

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 40 lei pentru 8-10 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuca macinata
100 g faina
1 plic de praf de copt
200 g ciocolata alba

Pentru crema:
16 linguri zahar
200 g unt
300 g alune prajite
200 g ciocolatata neagra

Mod de preparare

Blatul
Albusurile se mixeaza cu zaharul ca pentru o bezea, se adauga 300 g nuca macinata si faina in ploaie amestecata cu praful de copt, amestecand usor ca sa nu pierdem textura spumoasa.

Se da la cuptorul incins la 180°C timp de 30-40 minute, iar imediat dupa ce a fost scoasa de la cuptor se presara ciocolata alba rasa peste. Se da la rece.

Crema
Galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc. Restul zaharului se topeste, iar cand s-a caramelizat se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza, luandu-l de pe foc.
Se adauga amestecul de galbenusuri si 300 g alune prajite, usor zdrobite.

Se toarna compozitia peste blat si se tepeteaza la sfarsit cu 200 g ciocolata neagra pe care o topim si o turnam peste toata prajitura.
Se da la rece si se serveste peste cateva ore.

 

Taguri: