Limba cu masline

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:04

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg limba de porc (sau vita)
2-3 cepe
1 lingura cu ulei
2 morcovi
O foaie de dafin
Un fir de cimbru
Optional o lingura de faina
O lingura bulion
Un pahar de vin
250 g masline fara samburi
1 legatura patrunjel
Sare, piper


Mod de preparare

Limba se fierbe in apa cu o lingura de sare, o foaie de dafin, cimbru, coditele de la patrunjel, o ceapa si morcovul curatate.

Cand limba s-a fiert se lasa sa se raceasca putin, se curata de pielite si taie suvite sau cuburi de 1 cm.
Se caleste restul de ceapa intr-o lingura de ulei, iar cand s-a inmuiat, se adauga limba maruntita.
Optional, se poate adauga o lingura de faina pentru a face rantas si a ingrosa sosul.
Se adauga bulionul, apoi la un minut vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si sa scada putin, se adauga maslinele si un polonic din supa in care a fiert limba.

Se mai da intr-un clocot si se da jos de pe foc adaugand patrunjelul proaspat tocat.


 

Taguri: