Ingrediente
Pentru aluatul fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru umplutura:
300 g branza de vaci
30 g unt
3 linguri de zahar
2 oua
200 g stafide
1- 2 lingurite extract de vanilie
Mod de preparare
Aluatul
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.
Se lasa cateva ore la rece, apoi se imparte in doua si se intinde pentru a se face foile de placinta.
Umplutura
Ouale se bat cu zaharul pana devin omogene si zaharul s-a dizolvat, se adauga untul topit dar nu fierbinte, apoi branza se incorporeaza in amestecul de oua.
Stafidele se lasa la inmuiat in coniac sau in vin alb dulce cateva ore, apoi se scurg si se adauga peste compozitia obtinuta.
In cazul in care nu avem coniac, se lasa la inmuiat in apa calduta cu vanilia.
Se aseaza prima foaie de placinta, apoi se toarna compozitia de branza cu ou, se aseaza cel de-al doilea strat de aluat peste si se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-40 minute.