Ingrediente
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri pesmet
1 lingura rasa de faina
Unt pentru uns forma
Pentru sirop:
1 pahar de apa
150 g zahar
2 linguri rom
250 ml frisca pentru umplut
2 linguri gem de fructe pentru decorat savarinele
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga pesmetul, faina si apoi albusurile batute spuma.
Formele se ung cu unt sau cu ulei si se tapeteaza cu faina, excesul de faina aruncandu-se.
Se dau la cuptorul incins la 180°C timp de 30-35 minute pana devin auriu deschis.
Se verifica cu o scobitoare si se scot lasandu-se sa se raceasca.
Se insiropeaza cat e nevoie cu siropul creat din zahar cu apa ce se pun la fiert, iar cand a dat in clocot se ia de pe foc si se adauga romul.
Se taie savarina si se umple cu frisca batuta bine, iar deasupra se unge cu putin gem de fructe.
Se servesc neaparat reci!