Ingrediente
2 pastravi medii
2 dovlecei
2 cartofi
1 legatura ceapa verde
O legatura patrunjel
O lingurita de coriandru macinat
Sare, piper
Zeama de la o lamaie
1-2 oua
O lingurita boia
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert cu o lingurita de sare, apoi se scot si se lasa la racit pana sunt la temperatura camerei.
Pastravii se curata si se scoate toata carnea de pe os si de pe piele, apoi se toaca pe un tocator cu un satar pana devin ca o carne tocata. Dovleceii se dau prin razatoare si se scurg de excesul de apa.
Intr-un castron se amesteca dovleceii cu carnea, ouale, ceapa verde tocata marunt, patrunjel tocat marunt, zeama de lamaie, condimente, apoi se adauga treptat cartof fiert pana avem o consistenta destul de ferma si compozitia se leaga bine.
Se da la rece, apoi se formeaza chiftelute plate sau sferice si se prajesc in putin ulei de floarea soarelui.